Kulinarny Wrocław: Struś na talerzu
fot. archiwum prywatne
Zaczynał w Warszawie, od pewnego czasu mieszka we Wrocławiu. Po drodze schudł 20 kilogramów (zapomniałem go zapytać, jak to zrobił - gratulacje przy okazji!), co, kiedy obejrzycie pierwsze i ostatnie odcinki - widać.
Na co dzień jest szefem kuchni w restauracji "Kurka wodna" - specjalność drób i ryby. Świeże ryby - co Olek podkreśla bardzo mocno. Drób oczywiście też świeży. Jednocześnie odbywa staż w jednej z najlepszych i - ponieważ nie wymieniam nazwy, uczciwie dodam - najdroższych kuchni w naszym mieście.
To kolejna osoba w moim programie, która mówi mniej więcej to samo: zawsze chciałem gotować, to moja pasja, nie wyobrażam sobie w życiu innego zajęcia, nie rozumiem, jak ktoś może chodzić do pracy i nie cieszyć się z tego! Im dłużej prowadzę "Kulinarny Wrocław", tym bardziej mam wrażenie, że kucharze to najszczęśliwsza grupa zawodowa na świecie, choć...pewnie takich szczęśliwych zapaleńców zapraszam.
A skąd się wzięło gotowanie w życiu Olka?
Videoblog "Struś na talerzu"
Przepisy dla każdego, szybko, ale zdrowo.
Szef kuchni i stażysta w tym samym czasie
Olek wybrał dla nas dzisiaj trzy dania ze swojego video bloga, takie, które zrobiły na nim samym największe wrażenie
Figi zapiekane z pleśniowym serem i boczkiem
Smażony makaron z indykiem - po azjatycku!
Biała kiełbasa duszona w pomidorach z boczniakami i soczewicą