Leśne sekrety grzybów w Kulinarnym Wrocławiu

Anna Fluder | Utworzono: 16.10.2014, 08:42
A|A|A

fot. Anna Fluder

Dlaczego jednym grzyby rosną pod stopami, a innym nawet lornetka w ich poszukiwaniu nie pomaga? A jak już zdobycz wypatrzymy to wyciąć takiego prawdziwka czy wyrwać? Ale przede wszystkim jak rozpoznać te, które muszą zostać w lesie, bo na nasze talerze na pewno nie powinny trafić? - posłuchajcie! Warto poznać dekalog grzybiarza by swobodnie i bez ryzyka czerpać z tego dobrodziejstwa natury:



Rekordów w tym roku nie pobijemy:



Blaszki a rurki, to co najważniejsze:



Prawdziwek

Szatańskie zamieszanie:



Spotkanie z muchomorem sromotnikowym:



Magiczne miejsca grzybiarzy:



Gwiazdosze

Bezwstydny sromotnik a muchomor sromotnikowy:



Rwać czy ciąć?:



Mykofobiczne narody czyli raj dla grzybiarzy:



Jak suszyć bez suszarki?:



Marynaty na cały rok:



Szmaciak gałęzisty (obecnie poprawniej nazywany siedzuniem sosnowym)

Największy wróg kusi smakiem:




REKLAMA

To może Cię zainteresować