Kulinarny Wrocław - domowo i smacznie wracamy na Nadodrze

Maciek Przestalski | Utworzono: 21.03.2016, 13:37 | Zmodyfikowano: 21.03.2016, 13:37
A|A|A

Wróciliśmy na Nadodrze, a konkretniej na Rydygiera, gdzie znajdziecie Powoli. Aga Kalinowska i Ela Krupka z Powoli piszą o sobie skromnie: "kameralna restauracja serwująca proste i świeże śniadania, obiady, sałatki i napoje". Ale opowiadają więcej - o codziennie nowym menu, całych dniach spędzanych na gotowaniu i specjalnych goglach do krojenia kilogramów cebuli.

 Powoli na facebooku www.facebook.com/sniadaniaiobiady.

 PRZEPIS NA BROWNIE Z CHILI:

  • 3 gorzkie czekolady dobrej jakości
  • kostka masła
  • 5 jajek
  • szklanka cukru trzcinowego
  • płaska łyżeczka proszku do pieczenia (opcjonalnie)
  • czekolady i masło rozpuścić w kąpieli wodnej
  • jajka dobrze wymieszać z cukrem
  • wszystko połączyć
  • blaszkę wysmarować masłem i posypać bułką tartą

Piec 33 minuty w temperaturze 170 stopni.

Oczywiście trzeba dodać płaską łyżeczkę papryki chili .

SMACZNEGO!

 

REKLAMA

To może Cię zainteresować