Kulinarny Wrocław - domowo i smacznie wracamy na Nadodrze
Wróciliśmy na Nadodrze, a konkretniej na Rydygiera, gdzie znajdziecie Powoli. Aga Kalinowska i Ela Krupka z Powoli piszą o sobie skromnie: "kameralna restauracja serwująca proste i świeże śniadania, obiady, sałatki i napoje". Ale opowiadają więcej - o codziennie nowym menu, całych dniach spędzanych na gotowaniu i specjalnych goglach do krojenia kilogramów cebuli.
Powoli na facebooku www.facebook.com/sniadaniaiobiady.
PRZEPIS NA BROWNIE Z CHILI:
- 3 gorzkie czekolady dobrej jakości
- kostka masła
- 5 jajek
- szklanka cukru trzcinowego
- płaska łyżeczka proszku do pieczenia (opcjonalnie)
- czekolady i masło rozpuścić w kąpieli wodnej
- jajka dobrze wymieszać z cukrem
- wszystko połączyć
- blaszkę wysmarować masłem i posypać bułką tartą
Piec 33 minuty w temperaturze 170 stopni.
Oczywiście trzeba dodać płaską łyżeczkę papryki chili .
SMACZNEGO!
REKLAMA