Tex-mex, "bo to najlepszy i najszybszy street food"

Tradycyjnie już, w czasie wakacji sprawdzamy jak się mają najciekawsze wrocławskie food trucki. A warto, bo to właśnie w mobilnych kuchniach drzemie kulinarne serce Wrocławia, a najlepsze pomysły z powodzeniem przenoszone są później do lokali stacjonarnych. Na pierwszy ogień texmex z Kartelu.
Zdecydoeanie nie jest to prpozycja dla wegetarian. Ewelina i Tomek lubią mięso i zdecydowanie nie brakuje im pomysłów na jego przyrządzanie. Skoro kuchnia meksykańska to przede wszystkim wołowina, ale ostatnio eksperymentują też z wieprzowiną, którą konfitują, czyli gotują na wolnym ogniu, w smalcu. dzięki czemu mięso jest aromatyczne i soczyste. Będzie też cynamon, dużo kuminu i oczywiście kolendry. Zresztą, posłuchajcie sami.

#KulinarnyWrocław w kazdą niedzielę o 14:00 na 89,8 fm i przez www.radioram.pl