Europa na widelcu we Wrocławiu [POSŁUCHAJ]
fot. Andrzej Owczarek
Podczas jego wszystkich dotychczasowych edycji przewinęło się przez wrocławski rynek 190 tysięcy osób. Gotowało 470 kucharzy, a upieczone torty ważyły łącznie 942 kilogramów .
W tym roku też nie zabraknie smakowitych potraw o czym zapewnia znany dziennikarz Robert Makłowicz:
- Festiwal ma już swoją historię organizatorzy pokusili się o pewne podsumowanie dotychczasowych edycji - mówi Paweł Gołębski prowadzący wydarzenie:
Festiwal Europa na widelcu odbywał się będzie od 29 maja do 2 czerwca. Główny dzień imprezy to sobota 1 dzień czerwca. W tym dniu odbędzie się wielka biesiada na rynku podczas której skosztować będziemy mogli dania z piętnastu krajów Europy Środkowo- Wschodniej. Czekają nas pokazy kulinarne i konkursy, a gwiazdą wieczoru na scenie będzie Krzysztof Cugowski.
A o szczegółach tegorocznej edycji opowiedzieli nam Małgorzata Wojciechowska z Biura Promocji Miasta Wrocław i znany konferansjer Paweł Gołębski od początku związany z imprezą.
Gospodarzem rozmowy był Piotr Bartyś.