Europa na widelcu we Wrocławiu [POSŁUCHAJ]

mk, Piotr Osowicz | Utworzono: 21.05.2019, 16:06 | Zmodyfikowano: 21.05.2019, 16:06
A|A|A

fot. Andrzej Owczarek

Podczas jego wszystkich dotychczasowych edycji przewinęło się przez wrocławski rynek 190 tysięcy osób. Gotowało 470 kucharzy, a upieczone torty ważyły łącznie 942 kilogramów .

W tym roku też nie zabraknie smakowitych potraw o czym zapewnia znany dziennikarz Robert Makłowicz:

- Festiwal ma już swoją historię organizatorzy pokusili się o pewne podsumowanie dotychczasowych edycji -  mówi Paweł Gołębski prowadzący wydarzenie:

Festiwal Europa na widelcu odbywał się będzie od 29 maja do 2 czerwca. Główny dzień imprezy to sobota 1 dzień czerwca.  W tym dniu odbędzie się wielka biesiada na rynku podczas której skosztować będziemy mogli dania z piętnastu krajów Europy Środkowo- Wschodniej. Czekają nas pokazy kulinarne i konkursy, a gwiazdą wieczoru na scenie będzie Krzysztof Cugowski.

A o szczegółach tegorocznej edycji opowiedzieli nam Małgorzata Wojciechowska z Biura Promocji Miasta Wrocław i znany konferansjer Paweł Gołębski od początku związany z imprezą.

Gospodarzem rozmowy był Piotr Bartyś.

REKLAMA

To może Cię zainteresować