Wakacyjna Strefa Stylu Radia RAM

Na początek porozmawiliśmy z Moniką Bijas, która od dwóch lat prowadzi Poppovice Lounge Spot przy ul. Niedźwiedziej 1 – wakacyjną przestrzeń w centrum miasta. Wraz z naszą rozmówczynią spróbowaliśmy znaleźć odpowiedź, kto najczęściej odwiedza takie miejsca. Udowodnialiśmy, że błogi odpoczynek w dużym mieście jest możliwy!

Następnie Jacek Poznański – ekspert od zdrowego snu z salonu Tempur w CH Magnolia Park Wrocław wyjaśnił, dlaczego sen jest tak ważny dla funkcjonowania całego organizmu, podpowiedział, na co zwracać uwagę wybierając materac, oraz jak korzystać z lata, aby nasz kręgosłup również miał wakacje.

Joanna Kubrakiewicz – współwłaścicielka Akademii Zabawy, oraz Leśnych żłobków i przedszkoli „Po sąsiedzku” opowiedziała, skąd pomysł na to, aby półkolonie dla dzieci organizować w lesie. Przedstawiła zalety obcowania najmłodszych z przyrodą i doradziła, jak przygotować siebie i swoje pociechy do wakacji w mieście.

Andrzej Piróg - ekspert z Zoo Team, wystawa zwierząt egzotycznych, www.zooteam.pl - wraz z córką Joanną Pewniak powiedzieli, czym jest świadoma hodowla zwierząt egzotycznych. Dowiedzieliśmy się, jakie zwierzęta poza psami i kotami mają w swoich domach Polacy. Czy każdy może zostać terrarystą? Co zrobić ze zwierzakiem podczas wakacyjnych wyjazdów? Posłuchajmy jeszcze raz.
Na koniec do rozmowy zaprosilśmy Marcina Węgrzyna z Martino Pizza, pizza z Niedźwiedziej 1, który udowadniał, że pizza we Wrocławiu może smakować, nawet lepiej, niż ta wprost z neapolitańskich restauracji. Zapytaliśmy, dlaczego jedna pizza nam smakuje, a inna nie - w czym tkwi sekret?