Kulinarny Wrocław - nie marnujmy jedzenia

Maciek Przestalski | Utworzono: 08.04.2018, 14:11 | Zmodyfikowano: 08.04.2018, 14:11
A|A|A

na zdjęciu: Iwona Helwin, Melania Gruszecka i Julia Wlazło

Make Taste Not Waste to warsztaty kulinarne dla dzieci i dorosłych, na których dowiemy się jak racjonalnie podchodzić do konsumpcji i żywienia. Organizują je studentki Uniwersytetu Ekonomicznego Iwona Helwin, Melania Gruszecka i Julia Wlazło. Według danych każdego roku w Polsce marnuje się 9 mln ton jedzenia, podczas gdy ok. 2 mln obywateli jest niedożywionych. Czy i Tobie nie zdarzyło się choć raz wyrzucić do kosza pozostałości po obiedzie?

Akcja Make Taste, Not Waste na facebooku www.facebook.com/maketastenotwaste.

REKLAMA

To może Cię zainteresować