Najlepsze z Kulinarnego Wrocławia - kuchnia wrocławska, dania wege w kwadrans i koreańskie bbq

Maciek Przestalski | Utworzono: 21.07.2019, 12:22 | Zmodyfikowano: 21.07.2019, 12:22
A|A|A

Autor kolażu: Andrzej Owczarek


Z szefową kuchni i współwłaścicielką restauracji Jadka Justyną Słupską Kartaczowską spotkaliśmy się w okolicach 100 rocznicy odzyskania niepodległości przez Polskę. Porozmawialiśmy między innymi o lokalnej kuchni. Co jadali mieszkańcy Breslau w roku 1918 i czy ma to związek z dzisiejszą wrocławską gastronomią?


Przy okazji premiery swojej nowej książki w grudniu odwiedziła nas Katarzyna Gubała. Rozmawialiśmy o tym, co jesienią i zimą znajdziemy w przepisach kuchni wegańskiej i jak to przygotować w kwadrans.


To podobno jedna z najzdrowszych kuchni świata. O kimchi, paście gochujang, bulgogi, ryżu, zupach, jeszcze więcej kimchi, a także o tym, co i jak jada się w Korei Południowej opowiedzieli w grudniu Łukasz Broś i Piotr Poleszuk z Chingu Korean BBQ.

REKLAMA

To może Cię zainteresować