W sobotnie popołudnie Strefa Radia RAM na Gastro Miasto

Maciek Przestalski | Utworzono: 29.07.2021, 12:03 | Zmodyfikowano: 29.07.2021, 12:03
A|A|A

Zaczniemy od rozmowy o zdrowym, zrównoważonym odżywianiu, kuchni wegańskiej, wegetariańskiej i bezglutenowej. Chwilę po 12:00 naszymi gośćmi będą mówią Anna Lachowicz-Tomczyk i Bogusław Tomczyk z Veggie.


Naszym kolejnym gościem będzie niekwestionowany król wrocławskiej krytyki kulinarnej. O tym jak ma się dziś lokalna gastronomia, chwilę po 13:00 porozmawiam z Piotrem Gładczakiem, twórcą bloga Wrocławskie Podróże Kulinarne.    


O tym, że dobry kebab jest w naszym mieście nieczęstym zjawiskiem nie trzeba przypominać chyba żadnemu wrocławskiemu łasuchowi. Chyba niezły patent na “obracające się pieczone mięso” ma Marcin Nielipowicz, skoro do jego Czarna Cebula Gemüse Kebab & Grill ustawiają się ogromne kolejki. Opowie nam o tym po 14:00.


Skończymy rozmową o koncepcie kulinarnym, w którym gotuje się sezonowo, bazując wyłącznie na składnikach z własnego ogródka. Od pieczywa, przez przetwory, makarony, aż po wędliny. Po 15:00 w naszym studiu zagości Joanna Kuźnicka z Pici Pasta.

 Gastro Miasto to nie tylko jedzenie:

 

 

 

REKLAMA

To może Cię zainteresować