O czym rozmawialiśmy podczas Strefy Radia RAM na Gastro Miasto [POSŁUCHAJ]

Maciek Przestalski, Anna Fluder | Utworzono: 31.07.2021, 15:50 | Zmodyfikowano: 31.07.2021, 15:50
A|A|A

Zaczęliśmy od rozmowy o zdrowym, zrównoważonym odżywianiu, kuchni wegańskiej, wegetariańskiej i bezglutenowej. Chwilę po 12:00 naszymi gośćmi byli Anna Lachowicz-Tomczyk i Bogusław Tomczyk z Veggie.

Naszym kolejnym gościem był niekwestionowany król wrocławskiej krytyki kulinarnej. O tym jak ma się dziś lokalna gastronomia, chwilę porozmawiałem z Piotrem Gładczakiem, twórcą bloga Wrocławskie Podróże Kulinarne.    

O tym, że dobry kebab jest w naszym mieście nieczęstym zjawiskiem, nie trzeba przypominać chyba żadnemu wrocławskiemu łasuchowi. Wygląda na to, że niezły przepis na “obracające się pieczone mięso” ma Marcin Nielipowicz, skoro do jego Czarna Cebula Gemüse Kebab & Grill ustawiają się ogromne kolejki. 

Skończymy rozmową o koncepcie kulinarnym, w którym gotuje się sezonowo, bazując wyłącznie naskładnikach z własnego ogródka. Od pieczywa, przez przetwory, makarony, aż po wędliny. W naszym studiu zagościła Joanna Kuźnicka z Pici Pasta.

 

REKLAMA

To może Cię zainteresować