Przy gruzińskim, biesiadnym stole w Tbilisi [PODCAST]

Łukasz Lorenc | Utworzono: 13.02.2021, 08:07 | Zmodyfikowano: 13.02.2021, 08:07
A|A|A

Przewodnicy Bez Granic niezmiennie towarzyszą nam w sobotnich wycieczkach po całym świecie. 

Anna Sabouri do Gruzji trafiła w 2012 roku. Od tego czasu jest pełnoetatową przewodniczką choć miał to być tylko epizod w jej studenckim życiu. Gruzję pokochała od razu, a stało się to między innymi za sprawą życzliwych ludzi, przepięknych gór, pysznej kuchni i wina, które łączy się nierozerwalnie z pięknymi gruzińskimi toastami. Mieszka w Tbilisi – w mieście, w którym, jak sama mówi, nie można się nie zakochać.

Gruzję zjechała wzdłuż i wszerz i chętnie zabierze w taką podróż wszystkich chętnych. Niezmiennie od 8 lat jej pasją jest opowiadanie i pokazywanie Kaukazu. Uważa, że aby tak naprawdę poznać Gruzję trzeba poznać historię i kulturę, ale też: lokalną kuchnię, muzykę, taniec, odwiedzić bazar i spróbować czaczy.

Zanim znów będziemy mogli spełniać podróżnicze marzenia, zwiedzamy Gruzję słowem – obalając mity i stereotypy, a także zdradzając najskrytsze sekrety gruzińskiej natury. Anię możecie obserwować także w mediach społecznościowych Caucasian Dream.

 

REKLAMA

To może Cię zainteresować