Za nami lipcowa edycja Gastro Miasto

Po udanej, czerwcowej odsłonie - wróciliśmy do Browaru Mieszczańskiego by ponownie sprawdzić jak smakuje Wrocław, odbywając kulinarną podróż dookoła świata. Tym razem przystanki były nieco inne, ponieważ każda edycja to nowe atrakcje! Między 15 a 17 lipca oprócz gastro-uniesień, nie zabrakło doznań muzycznych.
Podczas 2. edycji wydarzenia można było spotkać swoich ulubieńców:
Thali Wrocław, Pizzeria Mania Smaku, PanZerotto Wrocław, PaPi Chulo Wrocław, 7 Samurajów - Restauracja Japońska, Stacja Pawia Food & Chillout, u Wędzonych, Cornhub_wroclaw, Talerzyki, ŻeBerKa, SOLLEIM, Azjanatalerzu.pl, Młoda Polska, Pastrami Summer Wrocław i Ser Jest Ser, Lemon Rider, Yamamoto Matcha Cafe, fritz – kola, Bike Cafe, Browar Tenczynek, Winnica Michlewicz, Winnica Jakubów, Krasnolód, Meistersztyk.
W naszym studiu plenerowym pojawili się:
- Dawid Józefowiak, Pastrami Summer
O amerykańskim barbecue, sztuce grillowania mięsa i pastrami w streetfoodowej wersji:

- Tomasz Szambelan, Corn Hub
o koreańskich cudach na patyku:
- Owidiusz Kowalczyk, Stacja Pawia
O restauracyjnych specjałach w ulicznym wydaniu:

- Malgorzata Kociucka, 7 samurajów
O futomakach, owocach morza i japońskich przysmakach:
Do usłyszenia i na 89,8 FM i do zobaczenia także w połowie sierpnia w Browarze Mieszczańskim! Gospodarzem programu był Łukasz Lorenc. Niech żyje wrocławska gastronomia!
Więcej informacji:
https://gastromiasto.pl
https://www.facebook.com/GastroMiastoWr