Kulinarny Wrocław: Zapach jedzenia

#FoodSmellsGood to hasło przewodnie trwającej do 12 listopada jesiennej odsłony festiwalu kulinarnego Restaurant Week Polska. W audycji Kulinarny Wrocław temat przybliżyły tradycyjnie Agata Szczasny i Iza Mularonek. Tym razem w towarzystwie Michała Przywary z Texico BAR & BBQ.
A tak zjecie w ramach festiwalu Restaurant Week w Texico BAR & BBQ.
Menu A
Przystawka: Taco Everyday Mocno dymny i wędzony burak / piklowana kapusta / mayo cytrusowe / wędzone polskie jabłka / prażona cebulka / kukurydziane taco
Danie główne: Mein Podwędzana i smażona młoda kapusta / awokadsos / piklowana polska kalarepa / majonez z pigwą
Deser: ˈsmōkē crumble Owoce z dolnośląskiego sadu: jabłka, śliwki, gruszki / migdałowa kruszonka / bourbon* / lody waniliowe
Menu B
Przystawka: Taco Everyday Pastrami z indyka / piklowana kapusta / mayo cytrusowe / wędzone polskie jabłka / prażona cebulka / kukurydziane taco
Danie główne: Crispy belly Podwędzany i smażony chrupiący boczek / awokadsos / piklowana polska kalarepa / majonez z pigwą
Deser: ˈsmōkē crumble Owoce z dolnośląskiego sadu: jabłka, śliwki, gruszki / migdałowa kruszonka / bourbon* / lody waniliowe