Wrocławskie restauracje kuszą podniebienia Foodies. Wiosenny RestaurantWeek potrwa do 17 kwietnia

Anna Fluder | Utworzono: 14.03.2025, 10:35 | Zmodyfikowano: 14.03.2025, 10:35
A|A|A

fot. RestaurantWeek

Spotkania przy stole to doskonała okazja, żeby spróbować czegoś nowego i zaskoczyć podniebienie nieoczywistymi smakami. Już od 10 lat RestaurantWeek wspiera promowanie w Polsce kultury Foodie. Przez ten czas Festiwal zyskał popularność jako wydarzenie umożliwiające wspólne odkrywanie smaków przy restauracyjnym stole. Dziś jest największym takim wydarzeniem w kraju oraz jednym z największych Festiwali restauracyjnych na świecie. Od kilku lat Wrocław jest w czołówce najlepiej ocenianych miejsc z kulinarnymi popisami kuchni i smaków całego świata. W ubiegłym roku jedna z tutejszych restauracji wygrała ranking na najlepsza w Polsce. Z każdym rokiem jest coraz ciekawiej, a wolne miejsca znikają szybciej niż świeże bułeczki. Na czym polega fenomen tego towarzysko kulinarnego festiwalu? - opowiadały w Radiu RAM organizatorki wrocławskiej edycji: Agata Szczasny i Iza Mularonek.

Wydarzeniu towarzyszy także BreakfastWeek. 

W trybie śniadaniowym pozwala celebrować każdy poranek bez pośpiechu. To wspaniała okazja, by odkryć najmodniejsze śniadaniownie i zanurzyć się w świecie wyjątkowych smaków. Zapomnij o rutynie! Do 17 kwietnia czekają na Gości festiwalowe śniadania, które kuszą nieoczywistymi połączeniami. Nieważne czy zaczynasz dzień w pojedynkę, z rodziną, czy z przyjaciółmi – jedno kliknięcie dzieli Cię od śniadania, które zmieni rytm Twojego poranka. Wejdź w tryb śniadaniowy i rezerwuj najgorętsze śniadania sezonu. 

REKLAMA

To może Cię zainteresować