Pociąg do historii: Jaja Fabergé
Piotr Bartyś, Joanna Lamparska |
Utworzono: 17.04.2025, 20:19 | Zmodyfikowano: 17.04.2025, 20:19

Jajo Renesansowe z kolekcji Muzeum w Petersburgu/ fot. Михаил Овчинников - Wikipedia
Wielkanoc to jajka. Pisanki. Obowiązkowe jajko w żurku. Jajka faszerowane też mile widziane. W tym roku płacimy za jajko od złotówki dziecięciu groszy do złotówki osiemdziesiąt. Jajka, o których dzisiaj posłuchacie w "Pociągu do historii", wyceniane są od kilku do ponad 30-tu milionów dolarów.
Wesołego Dyngusa życzą Joanna Lamparska i Piotr Bartyś!
Jajko Azow / fot. Stan Shebs - Wikipedia
Jajko Kogucik z z Muzeum w Petersburgu / fot. Testus - Wikipedia
REKLAMA