Kulinarny Wrocław - z inspiracji podróżami i spotkaniami
Krzysztof i Anna Zych
Aktorzy Anna i Krzysztof Zych mówią, że w ich domu zawsze było dużo gości. Cztery lata temu postanowili rozwinąć pomysł i tak powstała Sielanka. I choć nasyp kolejowy przy Bogusławskiego nie był jeszcze taki popularny, poczuli się tam dobrze. Na tyle, żeby pomyśleć o kolejnym miejscu do którego będą mogli zapraszać ludzi. Tym razem inspiracją były podróże - bardzo lubią odwiedzać nowe miejsca i próbować możliwie najbardziej regionalnej kuchni. Szczególnie zagustowali w daniach wbijanych na kije i szable, smażonych na grillach i w ogniskach. Tak powstał pomysł na Cuda Na Kiju, miejsce w którym zjecie szaszłyki - mięsne, rybne, wegetariańskie i wegańskie - zawsze z możliwie lokalnych produktów.
Cuda Na Kiju na facebooku www.facebook.com/CudaNaKijuBar