Produkty regionalne na Dolnym Śląsku i ich twórcy
Jesień powoli puka do okien (choć biorąc pod uwagę obecne upały brzmi to nieco abstrakcyjnie), zatem już za chwilę częściej i chętniej zamiast wypoczynku na świeżym powietrzu szukać będziemy rozrywek pod dachem, a najprostszą, bo codzienną rozrywką, jest dobre i zdrowe jedzenie. Na rozmowę zaprosiliśmy specjalistę kuchni regionalnej, jej wielkiego popularyzatora, Magdę "Kocham jeść" Mańkowską. Zaczęliśmy od twórców produktów regionalnych - coraz ich więcej na mapie Wrocławia i Dolnego Śląska. Często są to ludzie, którzy właśnie znaleźli nowy sposób na życie.
Jakie produkty powstają na Dolnym Śląsku, w czym jesteśmy najsmaczniejsi ?
Wreszcie zapytaliśmy naszego eksperyta, jakie jest miejsce Wrocławia na kulinarnej mapie Polski?
Magdę Mańkowską przepytywał Piotr Bartyś.