Fine Dining Week po raz pierwszy we Wrocławiu
Fine Dining Week dedykowany jest najwyższemu poziomowi sztuki i kultury restauracyjnej. To wyjątkowa okazja na wielozmysłowe i wielodaniowe doświadczenie najwybitniejszych restauracji w festiwalowej cenie. Dla każdego gościa zaprojektowały i przygotowały one pięciodaniową degustację popisowych dań. Podczas festiwalu przekonać się można, że sztuka restauracyjna najwyższej próby to znacznie więcej niż kulinarne rzemiosło. Fine dining to bowiem przede wszystkim jakość gourmet, kulinarna sztuka kompozycji smaków oraz mistrzostwo w kreowaniu wielozmysłowego doświadczenia dla najbardziej wymagających gości.
Festiwal jest wyjątkową okazją na poznanie w gronie najbliższych świata bezkompromisowej jakości, ekskluzywnego charakteru, eksperckiej tradycji i nowoczesnej odwagi w kreowaniu trendów. Restauracje uczestniczące w Festiwalu nagradzane są m.in. rekomendacjami Michelin, czy Gault & Millau.
Więcej o festiwalu w rozmowie z Agatą Anioł i Katarzyną Daniłowicz: