Kulinarny Wrocław - kuchnia indyjska i nepalska

Maciek Przestalski | Utworzono: 24.03.2018, 18:17 | Zmodyfikowano: 24.03.2018, 18:17
A|A|A

na zdjęciu: Damian Budziński i Lilamani Kharel

Zaczynamy od 60 kilogramów cebuli, którą codziennie kroją nasi goście. Bo, jak mówią, kuchnia indyjska w wielu elementach przypomina naszą rodzimą. Hindusi również bardzo lubią ziemniaki i, wbrew opinii, wcale nie jedzą dużo ryżu. Na pewno używają ogromnych ilości przypraw, co z kolei może spowodować, że nawet najwięksi mięsożercy, będą usatysfakcjonowani daniem wegetariańskim. A i dań mięsnych wcale nie brakuje. O swoim gotowaniu opowiadają Damian Budziński i Lilamani Kharel z Curry Karma.

Curry Karma na stronie www.currykarma.pl i na facebooku www.facebook.com/currykarma.

 

REKLAMA

To może Cię zainteresować