Najlepsze z Kulinarnego Wrocławia - kuchnia indyjska i dania z piwa

Maciek Przestalski | Utworzono: 29.07.2018, 13:51 | Zmodyfikowano: 29.07.2018, 13:51
A|A|A


W marcu 2018 roku odwiedzili nas Damian Budziński i Lilamani Kharel z Curry Karma. Mówili o kuchni indyjskiej i nepalskiej. Posłuchaj o tym, że hindusi również bardzo lubią ziemniaki i, wbrew opinii, wcale nie jedzą dużo ryżu. Na pewno używają ogromnych ilości przypraw, co z kolei może spowodować, że nawet najwięksi mięsożercy, będą usatysfakcjonowani intensywnością dania wegetariańskiego. A i dań mięsnych wcale nie brakuje.

Curry Karma na stronie www.currykarma.pl.


W listopadzie 2017 odwiedził nas Michał Czekajło,  który jako szef kuchni w Concept Stu Mostów łączy swoje przepisy z produktami z Browaru Stu Mostów. Są więc naprawdę pyszne precle ze słodu, ciekawa musztarda z brzeczką zamiast cukru i majonez z chmielem. Rozmawialiśmy też o chlebach, mleku i mięsie, a także o słynącym ze świetnych restauracji San Sebastian.

Cocept Stu Mostów na stronie www.100mostow.pl/concept-stu-mostow.

 

REKLAMA

To może Cię zainteresować