Kulinarny Wrocław - z miłości do włoskiej kuchni [POSŁUCHAJ]

Maciek Szabatowski | Utworzono: 13.05.2019, 20:50 | Zmodyfikowano: 13.05.2019, 21:04
A|A|A

Ania Kurasz w studiu Radia RAM


Chwilę zajęło mi, by namówić ją na wizytę przy Karkonoskiej. Udało mi się jednak zbić każdą jej wymówkę.  I bardzo dobrze, bo to niezwykle pozytywna osoba, która od dłuższego czasu - przy lampce dobrego wina - potrafi zamienić kuchnię swoją, ale także swoich przyjaciół, w laboratorium kulinarnych czarów.  To także chyba pierwsza znana mi geodetka, której zamiłowanie do gotowania tak bardzo przemeblowało życie.  Zapraszam Was na spotkanie z Anią Kurasz - wśród znajomych zwaną "mistrzynią włoskich makaronów". 

Posłuchajcie o tym, że gotowanie może być sposobem na zmiany w życiu, jakie są patenty na sprytne śniadania oraz co ze smakiem  owoców morza we Wrocławiu i jak to jest gotować z przyjaciółmi.

POSŁUCHAJ ROZMOWY: 






Gotowanie i sport - nieodzowna para? A może gotowanie to misja?




Dania z jaj sposobem na sprytne śniadanie




Tajemnica włoskich makaronów (i prawdziwego smaku owoców morza we Wrocławiu):





Gotowanie sposobem na zmiany w życiu:





Restauracje a gotowanie z przyjaciółmi:





Na koniec - marzenia!





Rozmawiał: Maciek Szabatowski
Zdjęcia potraw pochodzą z archiwum naszego Gościa

P.S. Pałaszowanie ciasta przygotowanego przez Anię oraz zarządzanie ciszą - Julek Szabatowski ;)

REKLAMA

To może Cię zainteresować