Kulinarny Wrocław - z miłości do włoskiej kuchni [POSŁUCHAJ]
Ania Kurasz w studiu Radia RAM
Chwilę zajęło mi, by namówić ją na wizytę przy Karkonoskiej. Udało mi się jednak zbić każdą jej wymówkę. I bardzo dobrze, bo to niezwykle pozytywna osoba, która od dłuższego czasu - przy lampce dobrego wina - potrafi zamienić kuchnię swoją, ale także swoich przyjaciół, w laboratorium kulinarnych czarów. To także chyba pierwsza znana mi geodetka, której zamiłowanie do gotowania tak bardzo przemeblowało życie. Zapraszam Was na spotkanie z Anią Kurasz - wśród znajomych zwaną "mistrzynią włoskich makaronów".
Posłuchajcie o tym, że gotowanie może być sposobem na zmiany w życiu, jakie są patenty na sprytne śniadania oraz co ze smakiem owoców morza we Wrocławiu i jak to jest gotować z przyjaciółmi.
POSŁUCHAJ ROZMOWY:
Gotowanie i sport - nieodzowna para? A może gotowanie to misja?
Dania z jaj sposobem na sprytne śniadanie
Tajemnica włoskich makaronów (i prawdziwego smaku owoców morza we Wrocławiu):
Gotowanie sposobem na zmiany w życiu:
Restauracje a gotowanie z przyjaciółmi:
Na koniec - marzenia!
Rozmawiał: Maciek Szabatowski
Zdjęcia potraw pochodzą z archiwum naszego Gościa
P.S. Pałaszowanie ciasta przygotowanego przez Anię oraz zarządzanie ciszą - Julek Szabatowski ;)