Kulinarny Wrocław: Sztuka japońskiej kuchni

Łukasz Lorenc | Utworzono: 13.04.2025, 14:58 | Zmodyfikowano: 13.04.2025, 14:58
A|A|A

fot. Kohana Sushibar

Pytaniem podstawowym, na które szukaliśmy obszernej odpowiedzi było: jak naprawdę smakuje Japonia? Rozmawiamy o potrawach, składnikach i narzędziach, bez których trudno wyobrazić sobie sztukę jedzenia według japońskich przepisów.

Amadeusz Starzak z Kohana Sushibar opowiada o idei powrotu do tradycji, z poszanowaniem dla filozofii i kultury japońskich kulinariów. Dlaczego ryż jest najważniejszy, jakich noży używamy w przygotowaniu sushi, jaką funkcję pełnią kiszonki i, jak otworzyć się na nowe doświadczenia; o tym wszystkim w najnowszym odcinku audycji Kulinarny Wrocław

REKLAMA

To może Cię zainteresować