Kulinarny Wrocław - Dobra Karma pierwsza i druga
Monika i Michał Szewczuk
W Kulinarnym Wrocławiu tym razem dwa miejsca: znana i lubiana Dobra Karma z Cybulskiego oraz nowa, bardziej elegancka, Dobra Karma II z Kościuszki 23. O gotowaniu i prowadzeniu restauracji w nieco większym gronie - jako spółdzielnia socjalna - opowiadziało rodzeństwo - Monika i Michał Szewczuk.
Dobra Karma na Facebooku: www.facebook.com/dobrakarma108
Przepis szefowej kuchni Moniki Szewczuk na Vegańskie Bez Glutenowe placki z Batata. składniki: - 4 bataty - chili - 2 zabki czosnku - plaster imbiru - sól - len mielony 2 łyżki - 1 szklanka mąki ryżowej lub jaglanej Bataty trzemy na tarce o grubych oczkach.Chilli, czosnek i imbir drobno siekamy smażymy na odrobinie oleju i dodajemy do batatów . Len mielony
mieszamy ze szklanką wody i dodajemy do naszych placków. Do całości dosypujemy szklankę mąki ryżowej lub jaglanej, sól i mieszamy. Smażymy małe placuszki z obu stron na złoty kolor. Smacznego :) !
REKLAMA