Kulinarny Wrocław: Lokalnie na talerzu, czyli top szefowie o tym, co „Tutejsze"

Łukasz Lorenc | Utworzono: 30.03.2025, 14:41 | Zmodyfikowano: 30.03.2025, 14:41
A|A|A

Winiarze ze Wzgórz Trzebnickich robią wszystko, by stać się pierwszym regionem w Polsce, któremu zostanie nadane chronione oznaczenie geograficzne dla wytwarzanych produków, a to już tylko krok od pierwszej w Polsce apelacji. Dolnośląskie starania wspierają Katarzyna Daniłowicz i Łukasz Budzik - 10 lat temu spotkali się w programie TOP CHEF Polska, dziś przewodzą wrocławskim restauracjom, które zapraszają na wspólne, kulinarne doświadczenie; szefowie kuchni Restauracji Tarasowa i Między Mostami „piszą" historię o tym, co defniują przez lokalność w ramach organizowanego cyklu kolacyjnego pt. Tutejsze

Skuście się na degustację radiową, zdradzając skrawki tajemnic z planowanego w kwietniu spotkania:

REKLAMA

To może Cię zainteresować